Gironès · 11 de Febrero de 2013. 23:40h.

Girona retira el títol de 'hijo adoptivo' a Primo de Rivera

El PP se abstiene en la votación porque "la historia es historia, guste más o menos"

Girona retira el títol de 'hijo adoptivo' a Primo de Rivera

Miguel Primo de Rivera

El Pleno del Ayuntamiento de Girona ha aprobado con los votos favorables de CiU, PSC, CUP e ICV y la abstención del PPC la anulación de un decreto de 1926 que nombraba al dictador Miguel Primo de Rivera y Emilio Barrera hijos adoptivos de la ciudad.

Todos los partidos excepto el PP han acordado dar marcha atrás a los decretos por los que se honraba a Primo de Rivera y Barrera. Concepción Veray, concejal de los populares en el consistorio, ha argumentado su abstención porque "la historia es historia, guste más o menos".

Por su parte, el alcalde, Carles Puigdemont, ha explicado que los decretos anulados quedan ahora "fuera de la democracia".

"No se tomaron por deseo de los ciudadanos, sino por orden de la delegación del Gobierno, que ya entonces estaba más preocupado por cuestiones ideológicas que por otros temas", ha agregado el alcalde gerundense.

Publicidad
Publicidad

4 Comentarios

Publicidad
#3 josepxicot, Barcelona, 12/02/2013 - 16:35

Fa una muniò d´anys que aquests grups sòn i go
vernen a Girona i ara ho fan,perque?

#1 espanyolisme=feixisme, barna, 11/02/2013 - 23:56

Quins sants collons..."la història és història, agradi més o menys"...I aquest és el partit q governa espanya amb majoria absolutíssima. Els mateixos q encara avui no han condemnat el franquisme, senzillament pq en són els seus hereus directes.

#1.1 #1.1Gombau, Vidrà, 12/02/2013 - 10:26

Governa Espanya, i per desgracia nostre, junts amb C's tenen una bon grapat de vots al nostre pais. Penso q és molt trist q els fills (o nets) biologics i ideologics dels franquistes siguin tant nombrosos. No se com ens estranyem de la gran corrupció q tenim ja q és hereva directa de la dictadura.

#1.2 Mallorquí, abans na Merkel que Madrid o Barcelona, 13/02/2013 - 09:38

Els fills de franquistes estan a tot arreu. jajaja. Però si molts des independentistes d'avui dia tenen ets avis franquistes. Pregunteu a ca vostre desgraciats. Si va entrar Franco a Catalunya i li feieu s'onada. El nacionalisme SEMPRE és feixisme sigui espanyol o català. Feu molta de pena