Publicidad
Baix Ebre · 30 de Diciembre de 2011. 13:49h.

Deltebre declara las fiestas taurinas Patrimonio Inmaterial

La propuesta ha sido aprobada por todos los grupos municipales (ERC, CiU, PSC y PP)

Deltebre declara las fiestas taurinas Patrimonio Inmaterial

Imagen de las fiestas taurinas

El Ayuntamiento de Deltebre ha celebrado este viernes el último pleno del año en el que se han declarado los actos taurinos que se celebran con motivo de las fiestas mayores patrimonio cultural inmaterial.

La propuesta que se ha aprobado ha sido suscrita por todos los Grupos Municipales (ERC, CiU, PSC y PP) con el objetivo declarar los actos taurinos que se celebran en Deltebre como Patrimonio Cultural Inmaterial del Municipio de Deltebre, de acuerdo con las disposiciones contenidas en la Convención para la Salvaguardia del Patrimonio Inmaterial de la Unesco.

Esta declaración destaca que la celebración de festejos taurinos es una "tradición de muchos años plenamente arraigada" en el municipio de Deltebre, por el que "forman parte de su patrimonio inmaterial". Esta declaración será ahora comunicada al departamento de Cultura de la Generalitat y el Consejo de Patrimonio Histórico para que las fiestas taurinas que se celebran en Deltebre sean inscritas como elementos integrantes del Inventario del patrimonio cultural inmaterial de la Catalunya y de España.

Publicidad
Publicidad

24 Comentarios

Publicidad
#16 Arnau, amposta, 04/01/2012 - 09:20

Molt bona notícia per als bous i molt mala notícia per la dictadura-secta vegana i les seues comparsses. La vista de l'espectacle en directe i sobretot els bous al dia i anys següents a les finques en perfecte estat desmenteixen les traumes i fòbies dels sectaris veganos.

#15 angel, cardedeu, 02/01/2012 - 20:21

ERC´s PSc´s= esquerres de ECS

#14 Desperta Ferro, Ribagorça, 31/12/2011 - 17:52

Els bous són toros capats?

#13 Pere, Tortosa, 31/12/2011 - 10:13

Els bous son patrimoni cultural inmaterial a les terres de l'Ebre. Això no ho dubta ningú (llevat de 4 ignorants) aquí al territori. Per tant no es d'extranyar que s'aprovin aquests tipus de declaracions. I més veien les mentides,insults (velats ó no) i demagògies que arriben de la ignorant urbe.

#13.1 Xus, Tarragona, 02/01/2012 - 08:37

És veritat els qui no pensem com tu som uns ignorants. Visca el pensament únic!!

#12 CARLES , AMPOSTA , 31/12/2011 - 09:09

Bé per l'ajuntament. No sería just (sobretot per als bous) que per culpa de la ignorància i fòbia pixapina els animals hagin de morir degollats a un escorxador abans de complir 1 any de vida (es lo que diu la llei que s'ha de fer amb tots els bous a Europa desde les "vacas locas") i sense lluita.